17 Haziran 2017 Cumartesi

Parmak Kebabı



Parmaklarınızı yiyebileğiniz bir lezzet bu, parmak kebabı.
Bildiğiniz restourant yemeği.
Muhteșem bir fırın lezzeti.
Hic vakit kaybetmeden deneyin derim.
Minty'den onaylı👍

Patlıcanın patatesin kıymanin damakta muhteșem patlamasına șahit olacaksiniz.
Damakları çatlatan bir lezzet gerçekten.
Yanına pilavınızı cacık veya katma așınızı yapmayı unutmayın.
Misss.... 😊


Nasıl yapiyoruz bu lezzeti. 
Yapimi da bir o kadar basit aslinda. 
Tüm sebzeleri yukarıdaki👆gibi uzun uzun, parmak boyunda doğrayın, kızartın ve tepsiye dizin. 

Ben ōnce patatesleri 2-3 adet, sonra patlicanlari 2 adet,  en sona da biberleri (1 kapya vardi evde)  6-7 adette yeşil biber
Kizarttım. 

Yağlarını rulo havluya iyice çekmelerini bekledikten sonra
Yuvarlak borcam tepsime dizdim. 

✔️ 😇 Devami basit... 

Ardından bir tavaya çok az yağ koyup kiymayi kavurun. Üzerine 3-4 adet sivri biber dograyip birlikte kavurun. Pulbiber, karabiber, tuz atın.Sogan sarimsak koymayin.  Kavurdugunuz kiymayi sebzelerin orta kismina dōkun ve yayin. 

Bir kaseye 1 yk salca koyup sicak suda iyice ezin. Uzerine komple gezdirin. Toplamda 1 veya 1,5 sb su yeterli olacaktir. Ben čok sulu istemedim. Uzerine domates dilimleyin. 2 adet. 
Ve firinda 190derecede uzeri iyice kizarana, suyunu cekene kadar pisirin.
 Tahmini 20dk.
Afiyet olsun 😇 
Parmaklara dikkat edin yerken😂😂
Sevgiler 





mintiden sevgiler

1 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

Ellerinize sağlık... Çok güzel görünüyor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...